Wie ben ik?

Ik ben Hanneke, getrouwd met Dennis en moeder van Lucas (2013) en Feline (2017). Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde werken, liefst met baby’s. In mijn kleuterrapport stond er dan ook bij de vraag “Wat wil je later worden?”: mama, juf en balletdanseres. Dat laatste werd ‘m sowieso niet, daarvoor ben ik een te stijve hark. (Toch is dansen, of het nou streetdance, stijldansen of Zumba is, altijd een heerlijke vrijetijdsbesteding gebleven!)

Dan blijft mama en juf over. Juf is het ook niet geworden. Ik ben uiteindelijk via de opleiding Pedagogiek bij Orthopedagogiek terechtgekomen. Na deze studie heb ik een aantal jaar als gedragskundige in de gehandicaptenzorg gewerkt.

Responsive image

In de tussentijd ben ik ook mama geworden. Ondanks alle kennis die ik opgedaan had tijdens mijn studies, vond ik de eerste anderhalf/twee jaar van beide kinderen geen gemakkelijke opgave. Natuurlijk vond ik het heerlijk om moeder te zijn, maar lang niet altijd! Toen pas merkte ik hoe onzeker je kunt zijn als moeder. Beide kinderen waren slechte slapers. Dat was echt even zoeken waarom ze zo slecht sliepen en hoe we dat gingen oplossen. Na de geboorte van mijn zoontje ben ik een cursus babymassage gaan doen. Niet alleen hij werd hier ontspannen van, maar ik ook! Geen ‘moeten’, maar voelen vanuit je hart.

Vanaf toen besloot ik dat ik meer met mijn passie voor baby’s en het jonge kind wilde doen. Ik wilde zorgen voor een goede basis van een kind. Mijn leergierigheid heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar ook dat ik zekerder werd in het moederschap.

Op mijn reis langs diverse opleidingen en cursussen heb ik op verschillende gebieden expertise opgedaan. Zo leerde ik écht te kijken naar een baby en naar wat een baby je wil vertellen tijdens de opleiding tot babycoach. Welke signalen geeft een baby en wat kun je daaruit halen? Ook heb ik toen gemerkt hoe fijn het is om je baby te dragen in een draagdoek/-zak, omdat ik ook opgeleid ben tot draagconsulente. Uit eigen ervaring wist ik al dat babymassage enorm fijn is voor een baby. Maar hoe multi-inzetbaar babymassage is, ontdekte ik tijdens de docentenopleiding Babymassage. Het is niet alleen ter ontspanning maar ook helpend bij kwaaltjes als darmkrampjes, overstrekken of bij niet in slaap kunnen komen. Ook mag ik ouders tijdens de zwangerschap al voorbereiden op de band met hun kindje door middel van de cursus ‘Babymassage in de kraamtijd’. Wist jij hoeveel invloed de zwangerschap en geboorte heeft op het gedrag van ons allemaal? Ik ook niet! Tot de opleiding bij Je Geboorte In Kaart. Deze invloed blijkt zoveel groter te zijn dan je verwacht. Dit was een enorme eye-opener voor me. Om ook oudere kinderen te helpen bij het zoeken naar hun kwaliteiten en vaardigheden, ben ik een kindercoach-opleiding gaan volgen. Communicatie is enorm belangrijk, ook tussen ouder en kind. Door baby- en kindergebaren kunnen ouder en kind al communiceren, ook zonder dat ze kunnen praten. Mijn passie voor gebarentaal heeft weer een enorme boost gekregen bij de opleiding tot docent Baby- en Kindergebaren. Gedurende deze reis heb ik alle opgedane kennis en ervaringen samengevoegd in Kinderpraktijk Amare. Ik heb nu zeer diverse opleidingen, cursussen en nascholingen gevolgd en blijf deze ook volgen. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat het niet altijd draait om hét antwoord. We gaan samen zoeken naar de juiste weg voor jou en je kind!

Maar wie is Hanneke nu eigenlijk?

Wat leuke weetjes over mij:

Ik heb een hekel aan poetsen. Het schoonmaak-gen zit niet in mijn DNA. Maar het moet gebeuren, dus doe ik het met frisse tegenzin. Ik hou van lekker eten. Nieuwe dingen uitproberen, lekker lang tafelen met goed gezelschap, leuke restaurantjes uitzoeken, ik hou ervan! Daarnaast ben ik gek op lezen, ik lees van thriller tot roman en van fictie tot non-fictie. Heerlijk om in een andere wereld te duiken. Die andere wereld kan ik ook vinden in een goede film of een leuke serie op tv. De zomer is mijn favoriete seizoen. Ik ben dol op zon en warmte. Helaas vinden mijn ogen en mijn huid de zon niet altijd even prettig, dus ben ik op een hete zomerdag vooral in de schaduw te vinden. Na een lange herfst en winter kan ik toch niet wachten op die eerste warme zonnestralen!


Wil jij meer weten over mij en wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op!