‘Het geheime draaiboek van je leven’

  • Heeft je zoon moeite met afscheid nemen?
  • Durft je dochter niet door het gat te zwemmen tijdens zwemles?
  • Raakt je zoon volledig in paniek als iets niet lukt, maar accepteert hij ook geen hulp?
  • Heeft je dochter moeite met eten?
  • Vindt je kind het verschrikkelijk om haren te wassen of water over z’n gezicht te krijgen?
  • Durft je dochter niet op vriendinnetjes af te stappen om samen af te spreken?
  • Valt je baby zonder papa of mama niet in slaap?
Geboorte in kaart

En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen.
Bijvoorbeeld krijsen als het rompertje bij je baby over het hoofdje heen moet of als je kind absoluut geen sjaal om wil, ook al vriest het buiten; niet vooruit te branden zijn of juist door het leven heen vliegen; lichamelijke onrust; onzichtbaar willen zijn voor de buitenwereld; moeite met leren; weinig energie hebben etc. etc. Herken je dit bij je kind of misschien wel bij jezelf? Vraag jij jezelf af waar dit gedrag, deze gevoelens en deze emoties van je kind of jezelf vandaan komt? Al dit gedrag heeft een reden, want gedrag is altijd logisch!

Elke zwangerschap en elke geboorte verloopt anders.
Tijdens de zwangerschap voelt een baby alles wat de moeder voelt. Sommige kindjes zijn ontzettend gewenst, terwijl andere kindjes een ongelukje zijn. Is er voor de komst van dit kindje een miskraam geweest of heeft moeder veel stress?

En dan moet het kindje nog geboren worden. Hoe spannend is dat voor moeder én voor een kindje? Wordt het kindje door middel van een inleiding geboren of is er een vacuümpomp nodig? Zit de navelstreng rond het nekje van het kindje? Wordt het kindje gehaald door middel van een keizersnede of moet de bevalling tegengehouden worden omdat de gynaecoloog er nog niet is?

Ook de tijd na de geboorte heeft invloed. Is het kindje na de bevalling bij mama op de borst gelegd of moest de kleine in allerijl onderzocht worden en misschien zelfs in de couveuse verblijven? Was er gelijk na de bevalling contact tussen moeder en kind of moest moeder (of beide) eerst bijkomen van de heftige bevalling?

Al deze ervaringen zitten opgeslagen in je lichaam.
Het verhaal van de start van je leven is daarom zo verschrikkelijk belangrijk. Hoe verliep de zwangerschap en de geboorte? En nog belangrijker: welk gemis was er? Welke behoefte is nu zo aanwezig? Gedrag wil gezien worden, wil begrepen worden. Dan ontstaat erkenning en kan het patroon worden doorbroken.

“De geboorte in kaart is een activiteit die je inzicht geeft in de belevingswereld van je kindje en waardoor je het gedrag van je kindje beter kan begrijpen. Het heeft ons veel geleerd!” (Moeder van S)

“Hanneke is bij mij geweest om de geboorte in kaart te maken voor mijn dochter J. Dit gaf ons veel inzichten over waar bepaalde patronen en gedragingen vandaan komen, daarnaast vonden wij het heel interessant om te ontdekken hoeveel invloed de zwangerschap en bevalling heeft gehad.” (Moeder van J)

Je Geboorte In Kaart, ontwikkeld door Martine Bökkers en Marjella Duiker, is een geweldige methode om inzicht te krijgen in het gedrag en de behoefte van je kind of van jou.
Jouw geboorteverhaal is het geheime draaiboek van je leven!

Geboorte In Kaart-traject

Een Geboorte In Kaart-traject bestaat uit twee sessies.
In de eerste sessie gaan we kijken naar het geboorteverhaal van jou of je kind. Dit doen we aan de hand van de kaartenset van Je Geboorte In Kaart. Deze sessie duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Alles wat we bespreken, verwerk ik in een verslag. Dan kun je alles nog eens rustig teruglezen. Na een aantal weken plannen we een tweede gesprek. We kijken terug op je geboorteverhaal. Daarna brengen we de Behoefte In Kaart, via de allernieuwste kaartenset van Je Geboorte In Kaart. Hierdoor krijg je zicht op de behoeftes die voor jou of je kind zo belangrijk zijn. Ook hiervan krijg je achteraf een verslag.

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw geboorteverhaal of dat van je kind(eren)?

Klik dan hier!

Tarief:

  • Geheel Geboorte In Kaart-traject
€289
  • Alleen Geboorte In Kaart (sessie 1)
€165

FAQ:

Geboorte In Kaart? Klinkt wel zweverig…
In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is Je Geboorte In Kaart niet zomaar bedacht. Uit wetenschappelijk onderzoek in de pre- en perinatale psychologie van de afgelopen 35 jaar wordt duidelijk dat de zwangerschap en de geboorte enorme invloed heeft op gedragspatronen die je nu laat zien in je dagelijkse leven. Niets zweverigs aan dus!

Voor welke leeftijd is dit traject?
Geboorte In Kaart is voor elke leeftijd, dus van baby tot volwassene. Bij baby’s en kinderen gaan ouders kijken naar het geboorteverhaal van hun kind. Na het traject zullen meerdere kwartjes gaan vallen waarom je kind doet wat hij/zij doet. Een volwassene kijkt naar z’n eigen geboorteverhaal. Naderhand zullen ook hier de kwartjes gaan vallen!

Ik weet niets over de zwangerschap van mij of van mijn geboorte. Kan ik dan wel een Geboorte In Kaart-traject doen?
Ja, dat kan zeker! Ondanks dat je weinig tot niets over je eigen geboorte weet, kan dit traject zeer waardevol voor je zijn. Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie!